Областният управител провери лично как се поддържат пътищата в района на трите прохода след вчерашната затруднена обстановка на Превала

29 Януари 2008, 2081 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов провери лично свършената работа на фирмите, които отговарят за снегопочистването и поддържането на републиканските пътищата в района на проходите Пампорово, Превала и Рожен рано тази сутрин. “В момента състоянието на пътищата там е добро, има какво да се желае за отсечката с. Стойките – Пампорово”, каза областният управител. Той се обръща с препоръка към ръководствата на пътноподдържащите фирми и институциите веднага да организират необходимия ресурс от хора и машини още в началото на всеки по-обилен снеговолеж. “Пътна полиция” да спира безкомпромисно автомобилите без вериги и тези, които не спазват ограниченията.
Вчера след многобройни обаждания заради закъсали автомобили на прохода Превала областният управител д-р Петър Фиданов, заместник областният управител инж. Димитър Кръстанов и директорът на “Гражданска защита” провериха на място ситуацията там. Недоброто почистване на пътя, неспазване на ограниченията от страна на шофьорите и т.н. били причините за усложнената обстановка. Областният управител настоял в разговор с управителите на “Родопа трейс” и “Пътно поддържане” за своевременна и по-добра работа.


Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
29.01.2008 г.