Над 40 изложители се включиха в тазгодишното издание на Международната туристическа борса „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

16 Октомври 2014, 1106 прочита

Единадесетата поред Международна туристическа борса „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” днес бе тържествено открита в к.к. Пампорово от заместник министър Бранимир Ботев. Сред официалните гости бяха областния управител инж. Димитър Кръстанов, председателят на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин, председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков, председателят и изпълнителния директор на РТА „Родопи” Пантелей Мемцов и Георги Пампоров, кмета на община Чепеларе, представители на туристическия бранш и др.
„Реализирани са голяма част от заложените инфраструктурни проекти, които спомагат за развитието на туризма в Смолянски регион”, заяви в своето приветствие областния управител инж. Димитър Кръстанов и допълни, че едновременно с това вече функционират новите широколентов и ефирен интернет. Същевременно са положени усилия за подобряване на взаимодействието с летище „Пловдив”, което оказва изключително въздействие върху работата и пълноценното функциониране на курорта Пампорово.
В тазгодишното издание на Международната туристическа борса се включиха над 40 изложители. Сред тях са около 35 български общини, които в рамките на форума представят свои рекламни материали. С информационни щандове се включиха и различни сдружения по туризъм, туроператори и хотелиери.
По време на борсата, която ще продължи до 18 октомври, ще се презентират най-новите туристически продукти и дестинации. Ще бъдат представени и програми, които са в подкрепа на българския туризъм с действие през новия планов период 2014 – 2020 г. На форума ще бъдат дискутирани също тенденциите и политиките в развитието на българския туризъм.