Проф. Георги Близнашки: За да се ускорят реформите в страната е необходимо в най-кратки срокове да бъде създадено силно правителство

21 Октомври 2014, 1000 прочита

За да се ускорят реформите в страната е необходимо в най-кратки срокове да бъде създадено силно правителство. Това заяви пред журналисти в Смолян министър-председателя проф. Георги Близнашки, който участва в тържествата по случай 102 години от Освобождението на Родопите от османско владичество. „Колкото по-скоро имаме силно политическо правителство, толкова по-добре за страната ни”, каза проф. Близнашки. Той допълни, че основните политически сили трябва да поемат отговорността, като забравят за известно време междупартийните противоборства и си дадат ясна сметка за натрупаните множество проблеми, чието решаване не търпи отлагане. Премиерът прогнозира, че след една до две седмици, веднага след свикването на парламента и възлагането на първия проучвателен мандат, следва да се стигне именно до съставяне на ново правителство, което „да се опира на едно широко мнозинство в НС”.
На въпрос дали до края на пълномощията на служебното правителство предстои взимането на някакво важно решение, проф. Георги Близнашки даде утвърдителен отговор, като посочи, че това е висящ от дълго време въпрос, засягащ българо-германските бизнес отношения. Той изрази надежда, че с неговото решаване ще се открият предпоставки за засилване на германските инвестиции в България.
В края на своето изявление министър-председателя заяви още, че е радостен да бъде в Смолян и да присъства на такъв хубав празник. Той подчерта, че никога не трябва да се забравят героите, които са се жертвали, за да освободят Родопите и да ги присъединят към Отечеството.


В материала изцяло са използвани въпроси на представители на регионалните и национални медии.