Благотворителната акция, обявена от „Чисти сърца“ в полза на Дома за стари хора в село Фатово продължава

06 Ноември 2014, 979 прочита

Млада майка с дете, което отглежда сама, първа се включи в дарителската акция, обявена от „Чисти сърца“ за Дома за стари хора в село Фатово. Донесе 40 лева в храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян с думите: „Не са много, но от сърце искам да помогна на децата-доброволци да осъществят успешно благотворителната акция.“ За децата и за старите хора във Фатово са безценни милостивостта, доброто човешко отношение, радостта да се помогне. Най-вече, че не е закърняло, колкото и да е трудно времето, в което живеем, съпричастието към хората в нужда, към общо благородно дело.
Малките доброволци от „Чисти сърца” обявиха благотворителната акция в полза на Дома за стари хора в с. Фатово след поредното посещение там, за да отбележат четвъртия рождения ден на организацията си. Домът е познат в страната като добро място за настаняване на самотни възрастни хора или лица, имащи нужда от по-специални грижи. Тук живеят като в свой дом 86 жени и мъже, половината от които са лежащо болни. Децата доброволци разбраха от директорката Петя Пампорова, че за тях не достигат някои дрехи, особено топли чорапи за зимата и бельо, обувки. Нека да зарадваме възрастните хора преди Коледа, нека ги стоплим заедно с милостивост и дарителски жест! Нека да разберат, че много хора се поставят на тяхното място и искат да облекчат нуждите им.
Благотворителната акция в полза на Дома за стари хора в село Фатово продължава. Даренията се приемат през целия месец ноември в Неделното училище на храм „Св. Висарион Смоленски“ всеки вторник и петък от 16 до 18 часа.

Благодарим ви предварително, добри хора!

Невена Делчева, председател на Младежката доброволческа организация
„Чисти сърца“
Росица Примовска, организатор на децата-доброволци и благотворителните акции в „Чисти сърца“