Гръцки туроператори и представители на туристическия бизнес пристигат на работно посещение в Смолян

07 Февруари 2008, 2204 прочита

На двудневно работно посещение по покана на областния управител д-р Петър Фиданов на 10 февруари в Смолян пристига делегация от Кавала. Делегацията ще бъде водена от заместник областния управител на област Кавала Танасис Вафиадис. В състава й влизат 16 души – президенти на туристически асоциации от областта и о.Тасос, собственици на хотели, представители на туроператорски фирми, общински съветници.
Целта на визитата на гръцките туроператори и бизнесмени е да се запознаят на място с възможностите на региона за целогодишно посрещане на гръцки туристи и установяване на трайни контакти със своите колеги от туристическия бранш.
Областният управител д-р Петър Фиданов и ръководството на Областна администрация са поканили гостите на работна среща на 11 февруари /понеделник/ от 10.00 ч. в зала 201. В срещата ще вземат участие и представители на туристическия бизнес от нашата област, собственици на хотели в Смолян и Пампорово, кметове на общини, неправителствени организации. На събирането са поканени да присъстват и медиите.
Гръцката делегация ще посети още Смилян, Могилица и пещерата Ухловица. Предвидена е и среща с представители на туристическия бизнес в гр. Златоград.
В началото на декември м.г. смолянска делегация, водена от заместник областния управител инж. Димитър Кръстанов, посети Кавала. Тогава бяха набелязани конкретни стъпки за бъдеща координация и сътрудничество в сферата на туризма между двата съседни региона.


Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
07.02.2008 г.