Областният управител инж. Димитър Кръстанов участва в тържествения ритуал по изпращане на смолянския военен контингент на мисия в Афганистан

12 Ноември 2014, 1047 прочита

„Имам отговорността, ангажимента и привилегията да ви приветствам днес с успешната сертификация, като изразявам своята увереност, че с действията и достойната си служба ще допринесете за издигането на авторитета на страната ни и на Българската армия далеч от границите на Родината“, каза областният управител инж. Димитър Кръстанов в обръщението си към военнослужещите от Военно формирование 28330- Смолян, което ще вземе участие в новата операция „Решителна подкрепа” на Международните сили за сигурност в Афганистан. 13 –членният смолянски контингент бе изпратен днес, 12 ноември, с тържествен ритуал пред катедралния храм „Св. Висарион Смоленски”. Водосвет за здраве отслужиха отец Запрян Шиков и отец Димитър Михайлов. Командирът на Щаба на 68-ма бригада "Специални сили" полк. Михаил Попов връчи сертификат за готовност за участие на командира на смолянския контингент подполк. Симеонов. Късмет и на добър път пожела командирът на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров. В обръщението си той отбеляза, че цялостната подготовка на смолянските военнослужещи е завършила успешно в понеделник, в Националният военен университет „Васил Левски” при комисия от Съвместното командване на силите и представители на Щаба на отбраната. Подготовката е включвала различни изпитания и специализирани курсове, участие в тактически занятия. Слово-отговор произнесе подполк. Симеонов, който благодари за оказаното доверие и заяви, че целият му екип ще вложи изключително старание за професионално изпълнение на възложените задачи. Церемонията завърши с тържествен марш на заминаващите на мисия.
На официалната церемония присъстваха още секретарят на община Смолян Момчил Николов, директорът на ОД на МВР- Смолян Николай Димов, началникът на РД „Гранична полиция”, началникът на Затворническо общежитие-Смолян, председателят на Областния съвет на СОСЗР полк. Борис Раков, близки на миротворците, граждани и гости на града.