Гръцка делегация, водена от заместник областния управител на Кавала, посети Смолян

12 Февруари 2008, 2002 прочита

От гръцка страна има голям интерес за повече туристи към България, както и обратното. Но преди да направим сътрудничество в областта на туризма и бизнеса, трябва да погледнем и пътищата . Това каза заместник областният управител на Кавала Танасис Вафиадис в Смолян. Видяхме, че в това отношение от наша страна сме доста назад и това ни безпокои, дейности се извършват, но закъсняват, допълни още Вафиадис. Той изрази личното си становище, че за него е важно разстоянието от остров Тасос, летище, пристанище Кавала, Смолян да се взема най-бързо за два часа.
Танасис Вафиадис и водената от него делегация участваха в работната среща между представители на туристическия бранш от двете съседни области Кавала и Смолян. Форумът, председателстван от заместник областния управител инж. Димитър Кръстанов, се проведе вчера в Областна администрация. В него взеха участие наши туроператори, собственици на хотели в Смолян и Пампорово, представители на общини, неправителствени организации.
В резултат на предишните ни две срещи с гръцките ни колеги ние установихме трайни и ползотворни контакти с област Кавала както на политическо равнище, така и с местните власти, и туристическия бизнес, подчерта в обръщението си към участниците в срещатата инж. Кръстанов. 15-членната делегация, в която влизат президенти на туристически асоциации от областта и о.Тасос, собственици на хотели, представители на туроператорски фирми, общински съветници, ще се запознае на място с туристическия потенциал на област Смолян. Целта е да създадем всички онези условия и предпотавки, необходими за бъдещи конкретни договорености за туристически обмен между двата региона и установяване на трайни контакти в сферата на туризма, каза още заместник областният управител.
Гръцката делегация пристигна в Смолян по покана на областния управител д-р Петър Фиданов. Двудневната визитата продължи с пътуване до Смилян, Могилица, пещерата Ухловица и Златоград.


Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
12.02.2008 г.