Областният управител инж. Димитър Кръстанов проведе телефонен разговор с главния инженер на гръцката Национална пътна агенция „Егнатия Одос" за пътя ГКПП Рудозем – Димарио

26 Ноември 2014, 1056 прочита

Областният управител инж. Димитър Кръстанов, в качеството си на член на Комитета по наблюдение на Оперативна програма ЕТС „Гърция-България 2007-2013” и на Програмния комитет на същата програма за периода 2014-2020 г., проведе телефонен разговор с главния инженер на гръцката Национална пътна агенция „Егнатия Одос" г-жа Кацамбели за готовността на гръцката агенция с проектирането на пътя Ксанти–ГКПП Рудозем. В разговора участва и председателят на Българо-гръцкото дружество за приятелство Георги Чилингиров.
Г-жа Кацамбели изрази увереност, че до края на тази година проекта на отсечката ГКПП Рудозем–Димарио-Меливия ще бъде напълно готов. Тя изказа благодарност за добрата съвместна работа и за възможността през следващата година да започне строителството на пътя.
Гръцката пътна агенция „Егнатия Одос" е с ново ръководство, като Управителния съвет в момента се председателства от инж. Додос Михалис.
Във връзка със завършването на рехабилитацията на 14 км отсечка от път ІІ-86 Чепеларе-Рожен-Соколовци, инж. Кръстанов посети последните подобекти, за които той издаде строителни разрешения през месец октомври т.г. Той изказа благодарност на Агенция „Пътна инфраструктура”, на изпълнителя и подизпълнителите, както и на техническите специалисти и работници, и изрази удовлетворение относно успешното приключване на важния за област Смолян пътен обект. Предстои той да бъде приет от Държавната приемателна комисия.