Областният управител Недялко Славов се срещна с представители на църквата и мюсюлманското изповедание

18 Декември 2014, 1042 прочита

Днес, областният управител Недялко Славов, по своя покана, прие на среща в кабинета си секретарят на архиерейския наместник на БПЦ в Смолян отец Запрян Шиков и Районния мюфтия на Смолян, г-н Неджми Дъбов.
Отец Шиков поднесе извиненията на архиерейският наместник архимандрит Висарион, че не може да присъства на днешната среща поради пътуване в чужбина, но ще направи всичко възможно да се отзове при следващ повод.
„С нашите действия трябва да даваме знак на хората, че държавната власт и религиозните институции имаме единодействие. Ние работим в полза на обществото и заедно бихме постигнали много по-лесно търсените резултати. Имаме общи каузи в интерес за добруването на хората от различни изповедания” – с тези думи откри срещата г-н Славов.
Той представи двамата заместник-областни управители, г-н Адриан Петров, който пряко ще отговаря за въпросите по изповеданията и религиозните свободи и г-н Зарко Маринов.
„Общността ни не е капсулирана. Митовете за нас са развенчани. Отворени сме за диалог, като можем да работим заедно в много общи направления. Ще се радваме да присъствате на наши предстоящи мероприятия.” – заяви след размяна на официалните приветствия г-н Неджми Дъбов. „Ние сме общественици и не парадираме с мюсюлманската религия. Приветстваме участието на изяви съвместно с представители на БПЦ, както и организирането на социални кампании за подпомагане на хора в неравностойно положение.”
„Не разделям хората по техния религиозен избор. Това е нещо много лично, съкровенно. Нашата визия е за пълна равнопоставеност на всеки гражданин в обществото. Ние сме абсолютно добронамерени в отношенията си към нашите избиратели, като целта ни е да решаваме адекватно техните проблеми. ” – допълни изявлението си областният управител.