Областният управител Недялко Славов поиска 16-те въпроса от Инициативния комитет за защита на интересите в кв. Устово

23 Януари 2015, 1039 прочита

Областният управител Недялко Славов поиска писмено от Инициативния комитет за защита на интересите в кв. “Устово” 16-те от общо 18 въпроса, които не са успели да зададат на срещата, проведена на 19 януари в Областна администрация – Смолян. Искането на Славов е заради декларация на ИК, че устовци са получили отговор само на два въпроса по време на срещата и че не са удовлетворени от организацията й.
От началото на протестите в средата на миналата година до сега за първи път бяха събрани всички комптетни институции на една маса.
На форума освен Инциативния комитет присъстваха много граждани на кв. Устово, както и Ема Енева - директор на РИОСВ, Мими Кубатева - директор на РЗИ, директорът на РДНСК ЮЦР инж. Дончева, началникът на РО НСК инж. Елена Хасъмова, директорът на РД ПБЗН инж. Красимир Шотаров, управителят на “ВиК” ЕООД инж. Атанас Устабашиев, директорът на ЮЦДП инж. Ботьо Арабаджиев инж. Венцислав Фурлански - директор на РДГ, зам.кметът на община Смолян инж. Мариана Цекова и гл. архитект Мирослава Шамаранова, инвеститорът БАРА ГРУП”- управителят Димитър Димитров, Александър Керацинов, Андрей Бъчваров, много експерти от институциите и народният представител Дора Янкова.
Поради големия обществен интерес към проблема и заявената политика на пълна прозрачност звуковият запис от проведената среща на 19 януари е качен на сайта на Областна администрация.