Повече от пет часа областният управител слуша проблемите на девинчани

30 Януари 2015, 958 прочита

Вчера (29.01.2015 г.) се състоя първата изнесена приемна на областния управител Недялко Славов, заместникът му Зарко Маринов и експерти от Областна администрация – Смолян, които се срещнаха с над 20 жители на общината. Срещата продължи повече от пет часа.
Жалбите на хората бяха свързани с работата на хората с общинската администрация, имотни спорове, тежки социални случаи и бъдещето на болницата в града.
Жена от Триград поиска съдействие да се построи паднала от 10 г. подпорна стена със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Дядо на дете с аутизъм се оплака, че откакто е приключила програмата „Личен асистент“, бащата не може да работи, тъй като трябва да се грижи за него, а това ги обрича на бедност. Част от хората се жалваха, че са безработни и не могат да си намерят препитание, други сигнализираха, че не е имало подходящо отношение на инвеститори, които са искали да развиват бизнес в Девин. По един от сигналите експерт от областна администрация посети пропадналия електрически стълб след проливните дъждове и свличане на земна маса в кв.”Саята”.
На приемната дойдоха и представители от Гражданския инициативен комитет „Обединение за община Девин“, които поставиха редица обществени проблеми, като се оплакаха от работата на полицията, местната власт и прокуратурата.
След приемната Славов и Маринов посетиха МБАЛ – Девин. По време на срещата с ръководството и личния състав на болницата областният управител каза, че според него болница трябва да има. Във връзка с поставените въпроси от РЗОК в Смолян няма преднамерено отношение към болницата. Славов изтъкна, че отношението към нея ще е такова, каквото е и към останалите болници в областта и ако има възможност за разумен компромис, той ще бъде направен.