Утре ще бъде отслужен водосвет на рехабилитирания участък от път ІІ-86 Чепеларе - Соколовци

06 Февруари 2015, 769 прочита

Утре ще бъде отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по път ІІ-86 Чепеларе – Соколовци. 14 км от второкласния път са рехабилитирани по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. Очаква се на водосвета да присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, областният управител на Смолян Недялко Славов и др.
Строително-монтажните работи на обекта завършиха в края на миналата година г. В рехабилитацията на път ІІ-86 Чепеларе – Соколовци - от км 80+200 до км 94+372, преминаващ през прохода Рожен, са инвестирани около 10 млн. лв. Участъкът от път ІІ-86 е една от най-важните пътни артерии в област Смолян. През него преминава тежкотоварният трафик, пътуващ между областите Смолян и Пловдив, от общините Смолян, Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и Баните. Отсечката осигурява връзка с курорта „Пампорово“ и с бъдещия ГКПП Рудозем – Ксанти.
Водосветът ще бъде отслужен около 14 ч. при км 84 от път ІІ-86 – в близост до кръстовището за „Пампорово“ /в района на село Проглед/.
За журналистите от област Смолян е осигурен транспорт, който ще тръгне в 13,15 ч. от сградата на Областна администрация Смолян.

18:00 ч. Министър Павлова ще се срещне в заседателната зала на община Смолян с кметовете на общини от областта, техните екипи и сдруженията на собствениците, представлявани от домоуправителите във връзка с изпълнението на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


Неделя, 8 Февруари

11:00 ч. Посещение на язовир “Пловдивци”, където министър Лиляна Павлова ще положи “Капсула на времето”.