Зам.-областният управител Зарко Маринов поздрави ПМГ за 95-годишнината на училището и патронния му празник

18 Февруари 2015, 1053 прочита

Днес зам.-областният управител Зарко Маринов беше гост на тържеството по повод 95-годишнината от създаването на Райковската гимназия и патронния празник на ПМГ „Васил Левски“. От името на областния управител Недялко Славов той пожела на всички ученици да бъдат силни, дръзновени, ученолюбиви и да имат достатъчно сили за реализирането на всяка своя мечта.
“Приемете моите най-искрени поздравления за всеотдайността и изключителната отговорност, за неуморния труд, които през тези години сте посветили с обич на младите хора, на тяхното възпитание и подготовка както в областта на науката, така и за всичко онова, което им предстои занапред. Благородството на Вашата мисия буди уважение и признателност и Ви отрежда заслужено място сред училищата в нашия град. Уверен съм, че с утвърдените традиции на обучение и отлична подготовка на възпитаниците, Природо-математическата гимназия “Васил Левски” ще продължава да заема достойно място в образователната система”, каза още Маринов. Слово за делото на Апостола прочете и Мария Илиева - директор на гимназията.
На тържеството присъстваха още командирът на 101-ви Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров, председателят на Общински комитет “Васил Левски” в Смолян Таня Марева, ученици и учители от Природо-математическата гимназия, много граждани. С минута мълчание гости и домакини на празника почетоха паметта на Апостола на свободата. От името на Областна администрация – Смолян, бе поднесен венец пред бюст-паметника на българския национален герой.