Областният управител се срещна с новия председател на Управителния съвет на „ЕВН – България“

26 Февруари 2015, 998 прочита

Днес областният управител Недялко Славов се срещна с председателя на Управителния съвет на „ЕВН – България“ ЕАД Робърт Дик и членовете на УС Калина Трифонова и Костадин Величков. Тримата представители на енергоразпределителното дружество го запознаха с политиката, която води компанията за повишаване на доверието на потребителите й, с идеята за създаване на клиентски съвети към EVN, които целят да повишат информираността на гражданите. Обсъдена бе също инвестиционната програма на дружеството за Смолянска област, която предстои да бъде представена през следващия месец. Областният управител получи уверение, че всички негови препоръки и предложения ще намерят отражения в годишната инвестиционна програма на дружеството, която за 2015 г. е над пет млн. лева. Ще бъде довършено цялостно окабеляване на град Смолян, както и осигуряване на резервно електрозахранване на града, което ще доведе до подобряване качеството на електроснабдяване в община Смолян.
Специално внимание беше отделено на инвестиционния проект за каскада „Горна Арда“, където ЕВН е основен акционер. Областният управител получи уверение от представителите на ЕВН, че е в процес на размразяване и, че те не са се отказали от реализацията му. Съвсем скоро областният управител ще се срещне с председателя на управителния съвет на ХЕК „Горна Арда“ Вернер Казагранде.
Обсъдени бяха още въпроси, касаещи възобновяемите енергийни източници и състоянието на електроразпределителната мрежа. Бяха коментирани реакцията на дружеството по време на бедственото положение и това как да се подобри комуникацията в такива ситуации.