Областни управители и здравни специалисти ще обсъждат епидемиологичната обстановка през последните години на среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество между Гърция-България-Турция

09 Април 2008, 1914 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов, младши експертът в Областна администрация Димитър Кузманов и директорът на Регионалния център по здравеопазване-Смолян /РЦЗ/ д-р Монка Тодорова заминават утре за Гърция на среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество между Гърция-България-Турция. Форумът ще се проведе в гр. Ксанти в петък /11 април/. Ще бъде обсъдена темата „Епидемиологична карта на регионите, изграждащи Мрежата за трансгранично сътрудничество между Гърция-България-Турция”.
Целта на дискусията е да се изготви анализ и обобщение на епидемиологичната обстановка през последните 10 години в трите съседни погранични региона, като данните бъдат включени в бъдещ общ проект за подобряване на мерките против епидемии.
В срещата ще участват още областните управители и здравни специалисти от Хасково, Кърджали, Благоевград, Ксанти, Еврос и Одрин.
Презентациите по темата от Смолян - „Здравна карта на област Смолян” и „Заразна заболеваемост”, ще представи директорът на РЦЗ д-р Монка Тодорова.
Мрежата за трансгранично сътрудничество между Гърция-България-Турция има за цел осъществяване на широки партньорства и реално трансгранично сътрудничество в пограничния регион между трите държави. Организацията е създадена на 25.02.2004 г. в гр. Орестиада, където е проведено първото й заседание.

Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
09.04.2008 г.