Славов иска падналите дървета да се дадат за огрев на хората при облекчен ред

13 Март 2015, 954 прочита

Областният управител Недялко Славов поиска от директора на Южноцентралното държавно предприятие (ЮЦДП) инж. Ботьо Арабаджиев падналите дървета да се дадат на местното население за огрев при облекчен ред.
В писмо, изпратено до инж. Арабаджиев, Славов благодари на всички служители от ЮЦДП и териториалните поделения на държавните горски и ловни стопанства, които взеха участие в акциите по справянето с изключително тежката бедствена ситуация.
Вследствие от падналия тежък и мокър сняг, който нанесе сериозни щети, на територията на цялата област Смолян има хиляди паднали дървета.
„С цел по-бързото разчистване на териториите от падналата дървесна маса и за да се избегнат последващи опасности за функционирането на инфраструктурата или застрашаващи живота и здравето на хората, следва да предприемете необходимите действия и създадете организация по предоставяне на възможност местното население да де сдобие с дърва за огрев по облекчен ред. В тази организация могат да се включат кметовете на общините и на населените места чрез съставянето и одобряването на списък с желаещите да си добият дърва. В тези списъци приоритетно ще бъдат включени социално слаби лица и пострадали от бедствието“, се сочи в писмото на Славов до инж. Арабаджиев. „Разчитам, че със съвместни усилия ще преодолеем бедствената ситуация, като едновременно с това набележим конкретни стъпки за превенция в дългосрочен план“, е допълнил областният управител.