Президентът Росен Плевнелиев ще посети Смолян

06 Април 2015, 839 прочита

Президентът Росен Плевнелиев ще посети град Смолян. Пред сградата на общината държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще бъде посрещнат от почетен караул на военнослужещи от формирование 28330-Смолян.

На тържествена церемония президентът Росен Плевнелиев ще удостои с Почетен знак на държавния глава доброволни формирования към общини от Област Смолян за приноса им при преодоляване на последствията от природните бедствия и оказване на помощ на местното население през март 2015 г. Награждаването ще се състои в сградата на Областната администрация.

В 13.00 часа в сградата на Община Смолян държавният глава ще открие изнесено заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към президента на тема „Държавна политика за насърчаване на икономическата активност в слаборазвитите и необлагодетелстваните региони на България. Алтернативи на традиционните производства“. В заседанието ще участват представители на правителството и на местната власт, неправителствени и браншови организации, експерти.

Дискусията в Смолян ще бъде излъчвана пряко в интернет на адрес: http://www.president.bg/static56/.

Програма на изнесеното заседание, списък и становища на поканените за участие можете да намерите на адрес: http://www.president.bg/cat176/Darjavna-politika-za-nasarchavane-na-ikonomicheskata-aktivnost-v-slaborazvitite-i-neoblagodetelstvani-regioni-na-Balagaria-Alternativi-na-tradicionnite-proizvodstva/