Младежи от пет балкански държави се запознаха с институцията областен управител

21 Април 2015, 1037 прочита

Младежи от пет балкански държави – Гърция, Турция, Македония, България и Румъния посетиха Областна администрация – Смолян и участваха в семинар на тема “Формиране на мост в комуникацията между институциите и младежките общности, с акцент за повишаване на взаимодействието с местната власт”.
Форума откри зам.-областният управител Зарко Маринов и приветства младите хора като им пожела да научат колкото се може повече за региона и престоят им в България да бъде ползотворен и приятен.“Занесете любовта, която ние имаме към нашите съседи във вашите страни. Нашето желание е да си сътрудничим, за да направим Балканите едно от най-добрите места за живот”, каза още той.
Експертът по регионално развитие Мария Мерджанова – Хронева запозна гостите с особеностите и природните дадености на област Смолян и функциите на областния управител. Тя им обясни, че областният управител е представител на държавната власт на местно ниво. Към него са създадени 21 областни съвети, комисии и асоциации, които подпомагат дейността му. Обсъдиха се добри практики в сферата на взаимодействие между младежки организации и публичните институции.
Срещата се организира от фондация „Животът е хубав” по проект „Заедно“. Днес гостите ще посетят планетариума – Смолян.