Недялко Славов на празника на Баните: Трябва да се обединим и да работим за прогреса на нашия прекрасен родопски край

06 Май 2015, 1030 прочита

Както сме част от голямото европейско семейство и всички народи работят заедно, така всички ние трябва да се обединим и да работим за прогреса на нашия прекрасен родопски край. Това заяви пред жителите на община Баните областният управител Недялко Славов, който беше официален гост за празника на минералната вода.
„В днешния хубав майски ден, когато почитаме Св. Георги, честваме Деня на храбростта и празника на българската армия, когато християните празнуват Гергьовден, а мюсюлманите - Адрелес, вашата китна община чества своя празник, посветен на това богатство, на тази благодат - минерална вода. Тя е дала името на общината и е основна възможност за поминък на местните жители“, каза още той. Славов поднесе сърдечни пожелания – своите и на българското правителство, за здраве, благополучие, повече поводи за радост и удовлетворение. Той се обърна с благодарност специално към кмета и общинските съветници за това, че в тези трудни времена внимателно и упорито търсят полезните решения за местната общност, активно работят по различни проекти с европейско финансиране, чрез които решават важни проблеми в инфраструктурата, за подобряване качеството на живот, за нови инвестиции в образованието и спорта. Областният управител изказа и удовлетворението си, че съвсем скоро след възстановяването на доверието от страна на ЕС голяма част от новите програми вече са договорени или са на финален етап, което означава, че съвсем скоро ще се финансират нови проекти.
„Сега много по-силно трябва да вярваме, че със съвместните усилия на всички, с подкрепата на гражданите ще постигнем развитие и стабилност. Нека не само в празничния ден бъдем заедно, а заедно да работим, заедно за споделяме трудности и успехи. Да бъдем заедно и занапред – за едно по-добро бъдеще“, призова Славов. „Нека бъдат благословени делата ви и щастливи дните ви! Защото когато човек е щастлив, прави добри неща – за себе си, за хората, които обича, и за населеното място, в което живее. Да се радваме на малките неща и да сътворяваме големи дела, за да изпитаме удовлетвореност и да има смисъл нашият живот“, обърна се към празнуващите областният управител.
Община Баните организират всяка година на 5 и 6 май традиционен събор, посветен на минералната вода. На този празник се събират хора от близко и далече, да се видят с роднини и приятели.