Областната администрация се включи в кампанията на bTV “Да изчистим България заедно”

10 Май 2015, 982 прочита

Служителите от областна администрация се включиха в първия и най-масовия ден от кампанията на bTV “Да изчистим България заедно”. Преди старта на инициативата областният управител Недялко Славов посочи, че е важно да дадем личен пример и да се включим в почистването, за да дадем своя собствен принос.
“Аз считам, че по този начин ще станем по-внимателни към своето поведение, ще бъдем по-стриктни към и поведението на нашите близки и няма да допускаме такова съществено замърсяване на околната среда”, допълни той.
Областният управител и неговият екип направиха оборка в района на околовръстното шосе – кръстовището за РД “Автомобилна администрация”, от бившето АРЗ до светофарите в кв. Райково. Теренът беше почистен от битови отпадъци, клони, наноси от листа и пясък. Събрани бяха около 45 чувала с пластмасови шишета и чаши, найлонови торбички, хартиени отпадъци.
Кампанията по почистването продължава, като следващите дни са: 17 май - почистване на зоните за отдих и спорт, стадиони, игрища, паркове, екопътеки; 31 май – детски площадки и зелени площи; 7 юни – природни паркове и защитени територии; 27 юни –водоеми, реки и бреговете около тях.
Областна администрация призовава смолянчани да се включат в кампанията, за да стане градът ни по-чист и по-приятен.