Зам. областният управител Митко Петагов заминава на среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество между Гърция-България-Турция

08 Май 2008, 1912 прочита

Зам.областният управител Митко Петагов и председателите на Регионалната занаятчийска камара, Смолянската търговско-промишлена палата и КВЗКАЧС „Перелик” заминават утре за Кавала на среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество между Гърция-България-Турция.
На конференция, която ще проведе в събота /10 май/, ще бъде обсъдена темата: „Презентация на предприемаческата идентичност на всяка префектура, насочена към промоция на продукти и услуги, както и развитието на сътрудничеството”.
Целта на срещата е да се обмени информация между областите от трите държави, които членуват в мрежата, за възможностите за сътрудничество в сферите на бизнеса и най-вече в отраслите на туризма, полезните изкопаеми, напитките и храните и услугите.
Във форума ще участват още областните управители и представители на бизнеса от Хасково, Кърджали, Благоевград, Ксанти, Еврос,Серес, Драма, Родопи, Кавала и Одрин.
Последната среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество бе миналия месец в Ксанти, когато областни управители и здравни специалисти от трите гранични региона обсъдиха създаването на обща карта с проблемите и зоните за взаимодействие в сферата на здравеопазването.Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
08.05.2008 г.