Областният поздрави наградените за висок професионализъм в бедствията огнеборци

14 Май 2015, 904 прочита

„За пореден път искам да ви благодаря за неимоверните усилия, които положихте по време на бедствията през февруари и март. Загърбихте семействата си, личния си комфорт и денонощно бяхте там, където имаше нужда от вас.” С тези думи се обърна днес областният управител Недялко Славов към наградените 121 пожарникари и спасители. В приветствието си към огнеборците той посочи, че техните усилия са високо оценени от професионалното и политическото ръководство на МВР. „ По време на бедствията показахте високи морални качества, сърца на истински родопчани и разбира се добра професионална подготовка”, каза още Славов.
Днес той присъства на церемонията по награждаването на пожарникарите и спасителите, които професионално и безупречно изпълниха служебните си ангажименти в бедствията през февруари и март месец т.г. Отличията бяха връчени лично от главен комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН. Шефът на огнеборците в Смолян комисар Красимир Шотаров бе награден със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова с почетен знак на МВР ІІ степен.
На церемонията присъстваха още кметът Николай Мелемов, директорът на ОД на МВР Николай Димов и служители от системата на ПБЗН.