Поздравление на областния управител Недялко Славов по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

24 Май 2015, 961 прочита

Уважаеми учители,
Уважаеми просветни и културни дейци,
Уважаеми жители на област Смолян,

За мен е чест да Ви поздравя по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!
Делото на светите братя Кирил и Методий е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за наука и познание и за народно самоопределение. То е символ на национална гордост и достойнство. Създаването на славянската азбука от солунските братя е от особено историческо и духовно значение както за българския народ, така и за всички славяни по света.
През многовековната история на нашата държава училището винаги е било стожер на националната ни идентичност и символ на неугасващия стремеж към просвещение.
Бих искал да изкажа най-искрени благодарности към всички учители от свое име и от името на всички, които ценят труда ви - продължавайте все така да будите интереса у младите хора към познанието! Признателен съм на всички, посветили себе си на образованието, културата и изкуството. Без Вас няма прогрес и духовно израстване в едно общество!
Прекланям се пред всички Вас, съвременни просветители! Пожелавам Ви вдъхновение, лични и творчески постижения и много сили, за да продължите мисията си!

Честит празник!

Недялко Славов,
областен управител на Смолян