Недялко Славов в Чепеларе: Словото е дадено да слави, а не да хули, да обединява, не да разделя.

24 Май 2015, 924 прочита

“Щастлив съм да ви честитя празника на града и да ви пожелая по този повод от свое име и от името на правителството на Република България да бъдете здрави, личният ви и професионалният ви живот да са изпълнени с радост и човешко удовлетворение, с топлина и сговор в семейството, със спокойствие и с увереност на работните ви места. Нека децата ни да живеят тук свободно, мирно, безгрижно и щастливо. Нека да дочакат дълбоки старини, както са доживели дълбоки старини всички онези родопски дълголетници, родени и живели в нашата прекрасна Родопа планина”. С тези думи областният управител Недялко Славов се обърна към жителите на община Чепеларе. Той беше специален гост на празника днес.
Славов благодари на кмета и общинското ръковоство за усилията, които полагат, за да търсят полезни решения за хората. Затова, че са успели да загърбят политическите си различия, ръководейки се от интересите на жителите на общината. Той изказа своето удовлетворение, че въпреки трудните времена, много проекти са реализирани, за да представлява градът едно прекрасно място, благоустроен и обновен, предлагайки публични услуги на добро ниво, със създадени условия за живот, туризъм, отдих и развлечение.
Областният управител поздрави учителите, читалищните и библиотечни работници, просветните и културните дейци, като им пожела да бъдат достойни пазители на завета на равноапостолите Св. св. Кирил и Методий. “Нека ни напомнят ежедневно, че словото е дадено да слави, а не да хули, да обединява, а не да разделя. Всички сме длъжни да го пазим чисто. И нека никога у нас не стихва жаждата ни за знания и духовното извисяване”, каза още той. “А днес да празнуваме – хубав ден е, хубав празник е. Бъдете щастливи. Бъдете активни и отговорни, но бъдете настоятелни и претенциозни. Бъдете добронамерени, изпълнени с обич, почтеност и уважение”, призова още Недялко Славов.