Областната и общинската управа поздравиха и подариха лакомства на 60 деца с увреждания, които празнуваха на Смолянските езера

08 Юли 2015, 998 прочита

За трета поредна година Съюзът на инвалидите в Смолян и Младежки православен център „Чисти сърца” организираха празник за децата с увреждания в района на параклиса „Св.Дух” на Смолянските езера. Зам.-областният управител Адриан Петров , зам.-кметът Марин Захариев и шефът на Областния фонд Земеделие Денислав Костов дариха на 60 малчугана лакомства и ги поздравиха с празника. Председателят на Съюза Захаринка Славчева благодари за помощта, която получава ежедневно от областта и общината за решаване проблемите на хората с увреждания.
На поляната пред параклиса организаторите оформиха творческо пространство за различни игри и полезни занимания. Имаше материали за рисуване и оцветяване, топки за волейбол и футбол, играчки, балони и др. Дарители предоставиха курбана за децата, безалкохолните напитки и превоза им до параклиса.
Празникът за децата с увреждания на Смолянските езера донесе много радост и съпричастие на всички – и организатори, и участници. За настроението на всички се погрижиха изпълнителката на родопски песни Златка Никова и акордеонистът Златко Златев.