Вицепремиерът Емел Етем пристига утре в Смолян да провери работата на информационния център и спасителния отряд на „Гражданска защита”

22 Май 2008, 2110 прочита





Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем пристига утре /23.05.2008 г./ в Смолян да провери как работят откритият наскоро Оперативно комуникационно-информационен център /ОКИЦ/ и Спасителният отряд към Териториална дирекция „Гражданска защита” - Смолян, съобщи директорът й инж. Недялко Горанчев.
Министър Емел Етем ще се срещне най-напред с областния управител д-р Петър Фиданов и кмета Дора Янкова. В 11.30 ч. вицепремиерът ще посети ОКИЦ, който се намира на първия етаж в Областна администрация. Канят се медиите да присъстват на проверката. Министър Емел Етем ще се срещне със служителите на „Гражданска защита” и ще говори за ролята и възможностите на 28-те новосъздадени Оперативни комуникационно-информационни центрове в страната. След това ще бъде посетена базата на Спасителния отряд. В ранния следобед е предвидено посещение на почивната база на Министерството на извънредните ситуации. Целта е да се направи оглед и оценка за подготовка на проектите за изграждането на Център за алпийска подготовка.

Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
22.05.2008 г.