Областният управител Недялко Славов получи благодарствено писмо и плакет

01 Септември 2015, 931 прочита

Заместник-министърът на културата Боил Банов изпрати благодарствено писмо до областния управител Недялко Славов и плакет за цялостно постижение във връзка с представянето на участниците на област Смолян в ХІ Национален събор на народното творчество в Копривщица.
На 7 август 2015 година, на сцена №6 в местността „Войводенец” близо 240 самодейци с четири часова програма представиха самобитния родопски фолклор, традиции и обичаи пред експертно жури в състав: доц. д-р Наталия Рашкова, доц. д-р Катя Михайлова, гл. ас. д-р Яна Гергова и многобройна публика. Читалищата в Неделино, Буйново и Гела получиха специални плакети за цялостен принос и приемственост в работата. С плакети се отличиха мъжки и женски певчески групи от читалищата в Настан, Гела, Неделино, Средец, Стойките, Буйново, Буково, Малево, Ерма река и Устово, както и индивидуалното изпълнение на Мариана Евтимова от Чепеларе. Бяха връчени и 20 грамоти за постижения.
Заместник-министър Банов благодари за отличната организация и представяне на Областта по време на събора, както и на кметовете, които подпомогнаха участниците, за тяхната съпричастност към носителите на нематериалното културно наследство. В писмото са отправени топли думи за признателност към ръководствата на народните читалища, художествените ръководители и многобройните участници за тяхната отговорност и всеотдайност за опазването на българския фолклор.

Изтегли Писмо от Министерство на културата

Изтегли СНИМКИ