Училищата в област Смолян стартираха новата учебна година

15 Септември 2015, 845 прочита

Днес областният управител Недялко Славов присъства на откриването на новата учебна година в ОУ „Васил Левски” и СОУ „Антим I”, гр.Златоград. „Щастлив съм да споделя с Вас радостта и вълнението от първия учебен ден!”, приветства учениците, учителите и родителите областният управител, като им пожела успехи, удовлетворения и много приятни емоции.
Най-вълнуващ е този ден за първокласниците, които Славов поздрави с думите: „Мили деца, започва нов етап от живота ви – времето в училище, тук ще научите много нови неща, ще се изградите като личности. В час е приятно, но трябва да полагате и усилия, да четете и пишете, да бъдете внимателни и търпеливи.” На всички ученици той пожела „добри резултати, с които да докажем, че в нашите училища могат да се обучават и изграждат млади хора, които да градят европейския път на страната ни”, призова ги да уважават учителите си за това, че им предават не само нужните знания, но и най-важните житейски уроци.
Областният управител Недялко Славов поздрави учителите, пожела им ползотворна работа, с лекота да преподават уроците от учебниците и от живота, на което да им бъде отвърнато с уважение и признателност. „Драги учители, пожелавам Ви да се радвате на онази признателност от всички, на каквато са се радвали учителите по време на Възраждането, да усещате ежедневно благодарността на Вашите възпитаница”, добави Славов.
Пожелавайки „На добър час” на всички, областният управител засвидетелства своята увереност, че училищата в област Смолян ще продължават да бъдат пример за добро образование, а резултатите на възпитаниците им ще бъдат сред първите в страната, както е било и до сега.
Заместник-областният управител Зарко Маринов връчи поздравителен адрес от името на областния управител на откриването на учебната 2015-2016 година в СОУ „Христо Ботев”, гр.Баните, чийто възпитаник е и самият той. Тази година вратите на училището прекрачиха 17 първокласника, на всеки един от тях Маринов подари книжка с известни приказки, преразказани в стихове.
Заместник-областният управител Андриян Петров връчи поздравителни адреси от името на областният управител на Първо СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, ПМГ „Васил Левски” и ГПЧЕ „Иван Вазов” в град Смолян.

Изтегли СНИМКИ>