Заключителна конференция по европейски проект

25 Септември 2015, 776 прочита

Днес, 25 септември 2015 г., в КК „Пампорово” се състоя заключителна конференция по проект TRIGGER “Транснационална инициатива за подпомагане на завършилите висши учебни заведения и предприемачество”, който е осъществен с подкрепата на Програмата за европейско териториално сътрудничество “Гърция - България 2007-2013”.
Заместник-областният управител Зарко Маринов приветства участниците във форума. Той поздрави младите предприемачи, спечелилите първо място от българска и гръцка страна – Петя Терзиева и Стела Папаполихроно и пожела успешен старт на бизнеса им. Поднесени бяха поздравления за успешно приключилия проект на представители на Стопанската камара в Смолян - един от четирите български партньори и на Водещия партньор - Министерството на Македония и Тракия.
По проекта са приложени пакет от действия, чийто краен резултат е интеграция на пазара на труда и повишаване на възможностите за самостоятелна заетост на 200 младежи, завършили висше образование в трансграничния регион на Гърция и България. Разработен е също инкубатор (виртуален и физически), който да предоставя информация, обучение и наставничество в помощ на новозавършили висшисти, нуждаещи се от съвет за успешно стартиране на своите идеи.

Изтегли СНИМКИ>