Нови участъци от републиканската пътна мрежа ще бъдат рехабилитирани

02 Октомври 2015, 761 прочита

Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” взе положително решение по повод отправеното искане от областния управител Недялко Славов за включване на допълнителни участъци за рехабилитиране към Лот 27.
Преди стартирането на рехабилитацията, областният управител поиска цялостно възстановяване на пътната отсечка през прохода „Превала”, за да се постигне цялостна рехабилитация на този пътен участък. В тази връзка на 1 октомври 2015година е получено съгласието тези допълнителни участъци да бъдат рехабилитирани.
С решение на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” допълнително ще бъдат осигурени средства за ремонт на подучастъците:
 Път ІІІ-866 – подучастък от км 11+550 (ресторант „Рибката”) до км 17+600 („Чекичевата чешма”)
 Път ІІІ-866 – подучастък от км 20+100 до км 22+490.
С включването на тези допълнителни отсечки, завършеният участък ще бъде изцяло ремонтиран от ресторант „Рибката” до с.Стойките.
В момента се изпълнява рехабилитация на отсечки, включени в Лот 27, с обща дължина 27км. В ход са строителни дейности на участъци от републиканската пътна мрежа „Мадан – Златоград” с обща дължина 16км. С тези нови участъци общата дължина на ремонтираните пътища през годината ще бъде около 50км или близо 10% от общата дължина на републиканската пътна мрежа в областта.

Изтегли РЕШЕНИЕ на УС на АПИ>