Заместник-областният управител Андриян Петров участва в дискусия за Трансгранична мрежа по проекта „GIMMIE SHELTER”

02 Октомври 2015, 753 прочита

Заместник-областният управител Андриян Петров участва в среща по трансграничния проект „GIMMIE SHELTER” по покана на заместник-областния управител на регион Източна Македония и Тракия Христос Георгитсопулос. Събитието се проведе на 1 октомври т.г. в гр. Комотини, Гърция и бе организирано от водещият партньор по проекта регион Източна Македония и Тракия. Освен партньорите от гръцка страна – организациите „Мрежа за социална солидарност на префектура Ксанти” STIRIXI, Асоциация за социална подкрепа на младежи ARSIS от град Солун и Компания за развитие в община Комотини „K. Karatheodoris”, участие взеха и представители на други държавни и неправителствени организации от Гърция, които работят в областта на социалната защита на деца от рискови групи.
Срещата имаше за цел да се проведе дискусия с по-широк кръг организации предоставящи социални услуги в Гърция за да се намери по-добър начин за работа в мрежа и сътрудничество за предоставяне на релевантни услуги на уязвимите социални групи. Бяха споделени както добри практики, така и административни пречки.
По програма се проведе и четвъртата среща за напредъка по проекта „GIMMIE SHELTER” на Управителния комитет, на който се обсъдиха въпроси по изпълнението и приключването на проекта.
След срещата в неформален разговор с Клеопатра Стояниду – съветник по туризма в община Комотини, заместник-областният управител Андриян Петров отправи покана за участие на гръцки представители на предстоящото туристическо изложение в к. к. Пампорово от 14 до 17 октомври 2015 г.

Изтегли СНИМКИ>