Областният управител д-р Петър Фиданов прие днес Патрик Нодингс - постоянен туининг съветник по проект за укрепване капацитета на администрацията

06 Юни 2008, 2213 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов прие днес Патрик Нодингс - постоянен туининг съветник по проект „Укрепване на капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани решения”. Патрик Нодингс е за първи път в Смолян, той дойде лично да се запознае с мястото на реализация на проекта и да даде конкретни указания.
Областна администрация-Смолян е пилотна по този проект заедно с администрациите на Стара Загора, Плевен, Велико Търново и Добрич. Идеята е тя да разработи и реализира проект във сферите на здравеопазването, началното и основно образование. Целта е, спазвайки правилата за планиране и реализация, Областна администрация-Смолян да осигури добра хоризонтална и вертикална координация със здравните и образователни институции, както и между самите тях. Този модел на координация ще бъде от важно значение за качественато и навременно решаване на всеки възникнал проблем.
На срещата присъстваха зам.областният управител Митко Петагов и служители на Областна администрация.
Първото работно посещение по проекта в Смолян ще се състои на 16 юни. Очакват се да дойдат чуждестранните експерти от Франция г-жа Ан Азам Прадей и г-н Пиер Блан, които ще консултират и наблюдават изпълнението на проекта за нашата област.

Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
06.06.2008 г.