Областният управител д-р Петър Фиданов и френските експерти Ан Азам Прадей и Пиер Блан дадоха пресконференция по повод туининг проекта за укрепване капацитета на администрацията

19 Юни 2008, 2207 прочита

Областният управител д-р Петър Фиданов и френските експерти Ан Азам Прадей и Пиер Блан, които ще консултират и наблюдават изпълнението на туининг проекта за укрепване капацитета на администрацията, дадоха пресконференция днес.
На срещата с журналистите бе представен проектът на Областна администрация – Смолян „Координация за осигуряване на здравословен начин на образование в област Смолян”, насочен към сферите на здравеопазването и образованието. Неговата цел е укрепване на административния капацитет на областно и местно ниво, по-специално в областта на координацията между различните административни равнища в тези сфери. Неговата реализация започва от края на юни 2008 г. и приключва през юли 2009 г.
Проектът на Смолян е част от туининг проекта на Европейския съюз „Укрепване на капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани решения”. Целта му е да подпомогне България в продължаващите й действия за изграждане на модерна и ефективна държавна администрация. По него нашата област е пилотна заедно с областите Стара Загора, Плевен, Велико Търново и Добрич.
В пресконференцията участваха още зам.-областният управител Митко Петагов, началникът на Регионалния инспекторат по образование Тодор Петканов, директорът на Регионалния център по здравеопазване Монка Тодорова и експерти от Областна администрация.Невелина Караасенова
Ст.експерт «Връзки с обществеността»
18.06.2008 г.