ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

02 Декември 2015, 812 прочита

Уважаеми госпожи и господа,

През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Предизвикателството на днешния ден обаче е, че той задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да слагат ударението върху човека и неговата индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането му. Това е европейският модел на политики към и за хората с увреждания, който и всички ние в България трябва да следваме.
Искам да използвам случая да изразя своето уважение, почит и внимание към Вас – хората с увреждания. Ежедневието Ви не винаги е лесно, затова обществото трябва да се отнася отговорно и с разбиране към Вашите проблеми. Убеден съм, че наша много важна човешка мисия е всички Вие да получавате необходимата подкрепа за достойно и пълноценно съществуване.
В навечерието на най-светлите празници – Коледа и Нова година, Ви пожелавам повече вяра и щастливи мигове, които да Ви дават сили и кураж, за да преодолявате ежедневните предизвикателства, които живота Ви поднася!НЕДЯЛКО СЛАВОВ,
Областен управител на област Смолян
03 декември 2015г
Гр.Смолян