Недялко Славов: Аз, като представител на държавата, съм особено горд, че на територията на област Смолян има такова образцово военно формирование, което прославя страната и региона ни

18 Януари 2016, 877 прочита

Областният управител Недялко Славов беше домакин на тържествената церемония по награждаване на военнослужещите от 101-ви Алпийски батальон, взели участие в международна мисия в Афганистан. Тя се проведе в сградата на Областна администрация Смолян и започна с родопска песен и гайда.
Командирът на 68-ма бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев награди тринайсет участника в мисията в Афганистан с поименен медал със сертификат от ръководството на „ISAF” за отлично изпълнение на задачите.
„11 мисии за батальона в Афганистан, нямаме нито един инцидент, всички се завърнаха живи и здрави.”, отбеляза командирът на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров. „Когато отиваш там, където заплахите са нетрадиционни, където всяка една грешка се плаща с живота на някой – или твоя собствен или на твоя другар, там просто нямаш право на никакви отклонения от това, което си научил, което знаеш и което постигаш.”, което е още едно неоспоримо доказателство за добрата подготовка и професионализма на военнослужещите в област Смолян.
Областният управител Недялко Славов поздрави военнослужещите от 101-ви Алпийски батальон: „Това е поредното признание и доказателство за вашият професионализъм, героизъм, за вашата висока степен на готовност да защитавате авторитета и на Българската армия и на нашата държава в мисиите зад граница. Аз, като представител на държавата, съм особено горд, че на територията на област Смолян има такова образцово военно формирование, което прославя страната и региона ни. Видях с какъв пламък произнасяте думите „служа на Република България”. Това е заразително и за нас, които работим за държавата, и е пример за това колко безрезервно трябва да работим за просперитета на България.”
На церемонията присъстваха областният управител на област Смолян Недялко Славов, заместник-областният управител Андриян Петров, кметът на община Смолян Николай Мелемов, командирът на 68-ма бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев, командирът на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров, офицери, сержанти и войници, представители на местни и национални медии.

Изтегли СНИМКИ>