Областна администрация Смолян получава средства за научно-популярно издание „Памет за Първата световна война” и две дигитални изложби

20 Април 2016, 797 прочита

Заместник-областният управител Андриян Петров участва в заседание на Националния комитет за отбелязване 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея. Заседанието беше открито от министъра на отбраната Николай Ненчев – председател на Националния комитет, а експозе направи постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев. В заседанието участваха генерали и офицери от Българската армия, както и областни и заместник-областни управители от цялата страна.
Беше одобрен проекта на Националния план за отбелязване 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея. Според него Областна администрация Смолян, в партньорство с община Смолян и Регионално-историческия музей, получава средства за подготовка, отпечатване и представяне на научно-популярно издание „Памет за Първата световна война”, както и средства за организиране и провеждане на две дигитални изложби, съвместно с Държавен архив-Смолян.