Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян почете Световния ден на книгата с произведения на Уилям Шекспир

21 Април 2016, 769 прочита

Заместник-областният управител Андриян Петров взе участие в Маратона на четене, който се организира за единадесета поредна година от Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян по повод Световният ден на книгата и авторското право, който се отбелязва на 23 април. Тази година, по повод 400 години от смъртта на великия Уилям Шекспир (23 април 1564г. – 1616г.), Маратонът на четене е посветен на неговите произведения.
„В героите на Шекспир всеки един може да припознае себе си, в същото време те са герои, които четейки можеш да усетиш всеки един от тях от плът и кръв, можеш да бъдеш част от тях, да се превърнеш в тези герои. Затова Шекспир е един от най-поставяните на театралната сцена автори в историята на световния театър, а „Хамлет” е сред най-често представяните пиеси.”, заместник-областният управител Андриян Петров приветства всички участници в Маратона на четенето, като ги призова: „Намирайте време да сядате с книжка! Четете книги, които са интересни за вас, защото все по-малко се чете, много се гледа телевизия, играе се на компютри, прекарва се много време в интернет, по-рядко посягаме към книгата.” След което той прочете част от „Монолога на Хамлет”.
В Маратона на четенето участваха заместник-областният управител Андриян Петров, експертите от Областна администрация Смолян Радка Тунева и Димитър Кузманов, Румен Бечев – директор на РДТ „Николай Хайтов”, служители от Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян, учители и ученици от ПМГ „Васил Левски”.

Изтегли СНИМКИ>