Министър Ненчев: „Радвам се, че днес идвам по приятен повод в Смолян, а именно да финализираме това споразумение.”

17 Юни 2016, 608 прочита

На срещата днес между министъра на отбраната Николай Ненчев, областния управител на област Смолян Недялко Славов, кмета на община Смолян Николай Мелемов и командира на 68-а бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев беше финализирано споразумение, според което община Смолян ще предостави на Министерството сграда – бившо ученическо общежитие, срещу което ще бъде прехвърлен имот – собственост на МО на общината. Това са бившите погреби /складове за боеприпаси/ в местността „Варадил”.
„Искам да благодаря за чудесното сътрудничество с кмета и областния управител. Радвам се, че днес идвам по приятен повод в Смолян, а именно да финализираме това споразумение.”, коментира военният министър. Той обясни, че общежитието ще бъде преустроено за жилища на 21 семейства на военнослужащи.
Министър Ненчев даде много висока оценка на 101 Алпийски батальон и обяви, че най –късно през 2018 г. военното формирование ще бъде структурирано в полк. Предстои и увеличаване числеността на батальона с 10 нови места.

Изтегли СНИМКИ>