Oбластният управител засвидетелства държавната подкрепа на Българското правителство за община Борино

06 Август 2016, 450 прочита

Областният управител Недялко Славов поздрави жителите на Борино от името на Българското правителство и от името на министър-председателя Бойко Борисов по повод празника на общината. Пожела на всички здраве и късмет, мир и уют в домовете, спокойствие и хармония в семействата, радост и удовлетворения в личен и професионален план.
Славов поздрави кмета Мустафа Караахмед и общинското ръководство, като им пожела да имат сили и енергия, за да решават проблемите на хората. Той засвидетелства подкрепата на държавата за всяка смислена и важна иниацетива и проект, като в доказателство на думите си припомни, че с решение на Правителството, взето на заседание на Министерски съвет от 27 юли тази година, от държавния бюджет по бюджета на община Борино се отпуска допълнително финансиране в размер на 490 000 лв. за изграждане на площадно-парково пространство в село Борино. Областният управител подчерта, че ще бъде коректив, когато се допускат грешки и общинското ръковотство се отклонява от правилната посока.
Славов поздрави всички държавни служители, социални работници, горски служители, просветни, културни, читалищни дейци и всички самодейци, които имат нелеката задача да бранят националните традиции. „Нека да забравим различията от политически, религиозен или етнически характер и да бъдем съпричастни и толерантни към ближните си. Да намираме поводите да бъдем заедно не само на празниците. Обединението е важно, особено сега, в тази неспокойната обстановка на Балканите. Трябва да сме единни, за да живеем в една по-сигурна и стабилна България.“ , призова към обединение областният управител, като пожела всяко добро начинание да се увенчава с успех.
Сред официалните гости на празника бяха народният представител Мустафа Карадайъ, кметове и председатели на общински съвети от област Смолян и съседни региони.