Недялко Славов: „Тазгодишният празник градът посреща с изцяло преасфалтирана входна артерия!“

20 Август 2016, 549 прочита

Областният управител Недялко Славов поздрави жителите на Доспат от името на Министър-председателя Бойко Борисов, от името на Правителството по случай Празника на общината и Събора на чешмарите. Пожела на всички здраве и благоденствие, лично и семейно щастие, мир и хармония в семействата.
Славов подчерта подкрепата си за общината, подкрепа, която има своите конкретни измерения. „Преди година Премиерът Борисов обеща помощ за обновяване на училището в Доспат и то вече се ремонтира! А тазгодишният празник градът посреща с изцяло преасфалтирана входна артерия, част от републиканската пътна мрежа, рехабилитирана по ремонтната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“!“
Областният управител изрази и своята увереност за по-доброто бъдеще на общината: „Сигурен съм в просперитета на Доспат. Кметът е инициативен и енергичен, неговият хъс заслужава и ще получава държавна подкрепа, за да бъде мандатът на местната управа успешен и ползотворен – нещо, в което не се съмнявам! В Доспат се завръщат отново туристите и те споделиха, че намират огромна позитивна промяна тук! А това е предпоставка за поминък и добро бъдеще! Пожелавам го на всички жители на община Доспат!“
Славов подчерта, че празникът поддържа и подхранва българщината и местните традиции на майсторите на чешми и красотата на българския фолклор. Той призова за всеобща подкрепа на самодейците и читалищата, поддържащи българския дух, а на хората – да бъдат единни, защото само тогава успехът ни като нация е гарантиран.
Поздравителен адрес до жителите на Доспат е изпратен от Министър-председателя на Република България Бойко Борисов.
Тази година за 30-та поредна се провежда Събора на чешмарите в Доспат, който стартира под егидата на ООН през далечната 1987 година. Инициативата се превръща и в Празник на общината и Фестивал на народното творчество, наситен с богата фолклорна и музикална програма.

Изтегли СНИМКИ>