ПОЗДРАВЛЕНИЕ

02 Септември 2016, 528 прочита

СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

Щастлив съм да Ви поздравя по случай настъпващия празник – Деня на Съединението!
Преди 131 години, на 6 септември 1885 година, българите от двете страни на Стара планина извършват първото в новата ни история национално обединение. Присъединяването на Източна Румелия към Княжество България е акт с изключително съдбовно значение, тъй като полага основите за развитието на България като суверенна и независима държава и приобщава народа ни към общоевропейските ценности.
Шести септември символизира националното единство на българския народ, единство, от което днес – в сложната ситуация на емигрантска криза в Европа, се нуждаем не по-малко. Обединението е било и винаги ще бъде единственият правилен път към просперитета на България! Затова Ви призовавам да бъдем по-сплотени, да подкрепяме всяка обществено-полезна инициатива, в разбирателство и взаимопомощ да създаваме по-добри условия на живот за нас и идните поколения! Нека с достойни и отговорни дела осигурим по-добро бъдеще за област Смолян и България, съхранявайки българщината и почитайки героите на нашата история!
Бъдете здрави и единни, както в делничните, така и в празничните дни! Нека с радост споделяме щастливите моменти и с взаимни усилия се справяме с предизвикателствата пред нас!

Честит Празник!


НЕДЯЛКО СЛАВОВ,
Областен управител на област Смолян