Областният управител ще награди участниците в конкурса „Аз раста патриот”

16 Септември 2016, 691 прочита

В сряда, на 21.09.2016 година, от 16:30 часа в атриума на Областна администрация Смолян областният управител Недялко Славов ще награди участниците в конкурса „Аз раста патриот”.
В конкурса ще се класират кадри с деца в народни носии от четирите възрастови групи: от 1 до 4-годишна възраст, от 4 до 7-годишни, от 7 до 15-годишни и от 15 до 18-годишни. Награди ще бъдат връчени и в категориите за: най-артистично присъствие, най-автентична носия, най-малък участник.
Конкурсът „Аз раста патриот” се провежда под егидата на областния управител Недялко Славов. Инициатор е журналистката Петя Гайдарова. Представителите на структури на гражданското общество в област Смолян Златка Николова – изпълнителен директор на Асоциация на родопските общини, Стоянка Люнчева – председател на УС на Сдружение с нестопанска цел „Нови хоризонти” и Лидия Арсова – председател на УС на Фондация „Родопски ценности” официално декларираха своята подкрепа.
В конкурса участие взеха 72 деца с народни носии в 58 снимки, като има кадри с повече от един участник.
Организаторите на конкурса „Аз раста патриот” призовават участниците, по възможност, на церемонията по награждаване да бъдат облечени с носиите от снимките.