Недялко Славов: „Заедно показахме, в навечерието на 22 септември, че нас ни обединява каузата България!”

21 Септември 2016, 572 прочита

На фона на националния трибагреник, под съпровода на родопска гайда, областният управител Недялко Славов награди участниците във фотоконкурса „Аз раста патриот”.
Областният управител поздрави децата, родителите, представителите на държавни институции и ведомства, на неправителствените организации, кметовете от региона, гражданите и журналистите, които уважиха събитието и изпълниха атриума на Областна администрация Смолян. „Изключително развълнуван и радостен съм в днешния ден, ден, в който ще сложим успешен завършек на този фотоконкурс, който бях особено щастлив да се проведе под моята егида, в качеството ми на областен управител.” Славов изказа специални благодарности към журналистката Петя Гайдарова за прекрасната идея. „Без да се замисля се съгласих заедно да осъществим тази инициатива, която изцяло съвпада с вижданията ми в каква посока трябва да се развива едно общество.” Областният управител изказа благодарности към всички участници в конкурса, като сподели своята приятна изненада от високия интерес, който е пробудил. „Този голям интерес много ме обнадеждава, обнадеждава ме за това, че България е жива и ще пребъде, България ще бъде в ръцете на едно поколение, което е готово да работи за нея и нейния просперитет, поколение, което обича своята родина! Обнадежден съм, че ще бъдат съхранени българските традиции! Хората в област Смолян показаха, че са истински патриоти, независимо от социален статус, от материално състояние, независимо от религиозни убеждения! И това е голямото послание на този фотоконкурс, че в Родопите хората са патриоти, хора, за които България е над всичко! Затова и решихме днес да наградим участниците, днес, в навечерието на хубавия празник – Денят на Независимостта!”
Благодарности към представителите на гражданското общество, подкрепили инициативата, изказа областният управител Недялко Славов. Той благодари и на всички, уважили събитието днес: „Заедно показахме, в навечерието на 22 септември, че нас ни обединява каузата България. Благодаря ви, че по този начин показваме, че подобни инициативи имат място в нашия обществен живот и те трябва да бъдат поощрявани и да се изявяват именно по този начин. Благодаря ви, че показахме как в област Смолян хората сме сплотени, обединени, патриоти, които почитат своите традиции и ценности.”
Инициаторът на фотоконкурса „Аз раста патриот” – журналистката Петя Гайдарова с вълнение благодари на всички участници и техните родители, на представителите на неправителствените организации за подкрепата, на всички присъстващи. Специални благодарности отправи към областния управител Недялко Славов, без чиято подкрепа тази добра инициатива нямаше да се реализира.
Представителите на структури на гражданското общество в област Смолян Златка Николова – изпълнителен директор на Асоциация на родопските общини, Стоянка Люнчева – председател на УС на Сдружение с нестопанска цел „Нови хоризонти” и Лидия Арсова – председател на УС на Фондация „Родопски ценности” официално подкрепиха конкурса и поднесоха специални награди на участниците. Сдружение „Екосвят Родопи” също подкрепи инициативата и подари на участниците сувенири с логото на конкурса – „Аз раста патриот”.
В конкурса участие взеха 72 деца с народни носии в 58 снимки, като има кадри с повече от един участник. Те бяха класирани в четири възрастови групи: от 1 до 4-годишна възраст, от 4 до 7-годишни, от 7 до 15-годишни и от 15 до 18-годишни. Всеки участник получи награда, всеки от тях е победител, защото носи любовта към българското, към родното в сърцето си, защото расте патриот!

Изтегли СПИСЪК С ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ>

Изтегли СПИСЪК С ИМЕНАТА НА УЧАСТНИЦИТЕ, ПОЛУЧИЛИ СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ>

Изтегли СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО НАГРАЖДАВАНЕ>