Обучение по киберсигурност в Смолян на 21 ноември

16 Ноември 2016, 443 прочита

Обучение на тема „КИБЕРСИГУРНОСТ И КИБЕРЗАЩИТА - КАК ДА ОПАЗИМ ФИРМАТА ОТ ОПАСНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В МРЕЖАТА“ организира Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за жителите на област Смолян. Форумът е безплатен и ще се проведе на 21 ноември 2016 г. (понеделник) от 10.00 ч. в зала 201 на Областната администрация.
Обучението има за цел да подготви бизнеса, НПО сектора, образователните институции и администрациите за предизвикателствата, които се изправят пред нас в ерата на информационните технологии. Това своеобразен бърз курс за защита срещу посегателства над информацията, която се обменя ежедневно с банки, доставчици, клиенти и институции, приятели и пр.
Лекциите включват подтемите:
• Какво превърна хакерите в най-опасните престъпници, съществували някога?
• Антивирусната защита. Какво може и не може едно антивирусно приложение.
• Има ли как да откажа кибер-престъпниците да ме атакуват, още преди да са започнали? Демонстрация на живо.
• Криптовируси. Фишинг. Троянци. Как действат и как да се защитим?
Събитието е част от поредица обучения, които се провеждат още в Плевен, Велико Търново, Търговище, Нова Загора и Казанлък. Лектори са Стилиян Цветков – експерт по информационна сигурност, и Христо Ласков – експерт по информационни технологии.
За участие е необходимо единствено да се изпрати регистрационна карта на e-mail: plovdiv@sme.government.bg За въпроси: В. Велчева, 0882 949 723.

Изтегли РЕГИСТРАЦИОННА КАРТА>