С благодарствени писма областният управител уважи усилията на лекари, полицаи и пожарникари за оказаната помощ на пострадали при ПТП

20 Ноември 2016, 334 прочита

Смолян почете паметта на загиналите при катастрофи и се присъедини към Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Точно в 12.00 часа в област Смолян бяха задействани оповестителни сирени за една минута в памет на загиналите при катастрофи. Бяха поставени цветя на невралгични пешеходни пътеки. В инициативите се включиха кметът Николай Мелемов, заместник-областният управител Андриян Петров, служители на ОД МВР – Смолян, РД ПБЗН-Смолян , “Пътна полиция”, БЧК – Смолян, Регионално управление на образованието, Регионална здравна инспекция, ученици, граждани и др.
Денят за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живота да дадем свой принос за безопасността и за намаляване на пострадалите при катастрофи.
С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, този ден се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември и тази година паметта на жертвите беше почетена на 20-ти този месец.
На този ден с дълбока почит изказваме благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, за които всеки ден се осмисля от спасен живот или подадена ръка за помощ на пострадал от пътнотранспортно произшествие. По този повод заместник-областният управител Андриян Петров връчи благодарствени писма от името на областния управител Недялко Славов на лекарите от Спешната помощ, служителите на полицията и пожарната.
Необходимо е проблемите на безопасността по пътищата да намерят място в ежедневието на семействата, училищата, в отношенията и отговорността на участниците в движението, защото безопасността е споделена отговорност.

Изтегли СНИМКИ>