Смолян отбеляза Празника на родилната помощ

20 Януари 2017, 401 прочита

Заместник-областният управител Тодор Бозуков поздрави от името на областния управител Недялко Славов и от свое име лекарите, гинеколозите, акушерите, медицинските сестри и санитарите от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-АД „Д-р Братан Шукеров” в Смолян по повод Празника на родилната помощ.
„Искам да изразя своето уважение, признателност за ежедневните усилия, които полагате за раждането на нашите деца, в чиито ръце е бъдещето на нашия роден край, на нашата страна. Пожелавам ви със същата всеотдайност да се трудите, да давате живот, защото няма по-голямо чудо от това.”
Като им пожела да бъдат възнаградени с обичта и признателността на всички граждани, Бозуков допълни в заключение: „В личен план ви пожелавам преди всичко здраве, семейно щастие, късмет, за вашия труд да получавате все по-голяма морална и финансова удовлетвореност.”
И тази година по традиция Бабинден беше отбелязан с ритуално измиване на ръцете на завеждащия АГО д-р Стефан Тодоров, музикални поздрави от местни таланти и пожелания за все повече новородени в региона и страната.
Д-р Тодоров изказа благодарности към колегите си от отделението и болницата, благодари на гостите за уважението към усилията им. Той със задоволство отбеляза радостния факт, че през изминалата 2016-та година в отделението са се родили с около 70 бебета повече в сравнение с родените през 2015-та. Причините за това д-р Тодоров изтъкна, че се коренят в по-стабилния и спокоен живот на населението, подобряването на условията в отделението, за което е показател, че много пациентки, родили първото си дете в друг град, избират да раждат вторите и третите си деца в Смолян.
Празникът беше уважен от заместник-областният управител Тодор Бозуков, Славка Каменова – председател на Общински съвет Смолян, експерти от областна и общинска администрация, представители от държавни институции и ведомства, журналисти, граждани.

Изтегли СНИМКИ>