Областният управител призова членовете на РИК да организират изборите по един безупречен и безпристрастен начин

03 Февруари 2017, 344 прочита

На основание разпоредбата в Изборния кодекс, областният управител Недялко Славов днес свика първото заседание на Районна избирателна комисия-Смолян и връчи печата на председателя й Ангел Безергянов. „Пожелавам ви успешна, ползотворна, и най-важното безпристрастна работа в организирането и провеждането на парламентарните избори, насрочени за 26 март 2017 година. Декларирам готовността, моята, на политическия кабинет и на цялата областна администрация, за всякаква организационна, методическа и техническа помощ. Призовавам всички членове да загърбят политическите си пристрастия и заедно да организираме изборите по един безупречен и прозрачен начин, което считам, че е най-важната ни задача.”, в заключение Славов призова комисията да осигурява публичност и прозрачност в работата си.
Ангел Безергянов благодари на областния управител Недялко Славов, заместник-областния управител Тодор Бозуков за декларираната помощ по отношение работата на РИК-Смолян. Той приветства журналистите и членовете на комисията, изказвайки готовност да свършат своята работа по най-добрия и прозрачен начин, съгласно всички изисквания на Изборния кодекс.
След постигнато споразумение на консултациите между политическите сили, проведени на 29 януари 2017 година, и изпратен протокол в ЦИК, с Решение № 4178-НС от 01.02.2017 година Централната избирателна комисия утвърди състава на РИК-Смолян във вида, в който беше предложен.
В Двадесет и втори изборен район – Смолянски, 13-членната комисия е в състав: председател – Ангел Николаев Безергянов; зам.-председатели – Анастасия Манолева Караманолева-Пенева и Димитър Стоянов Марев; секретар-Асен Ясенов Минков; членове - Малинка Минчева Кордова; Мариана Георгиева Сивкова; Георги Тодоров Кисьов; Маргарита Георгиева Солакова; Лилия Атанасова Капсъзова; Зоя Емилова Бенкова; Атанас Димитров Ангелов; Стефка Дафова Станкова и Радка Железова Желева.
Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 4 февруари 2017 г. и ще се помещава в зала 201 на Областна администрация Смолян.

Изтегли СНИМКИ>