ПОЗДРАВЛЕНИЕ

02 Март 2017, 316 прочита

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

Щастлив съм да ви поздравя по случай честването на 139 години от Освобождението на България!
На 3 март 1978 година България възстановява своята държавност, а българският народ получава така жадуваната свобода след близо петвековно подтисничество. Освобождението не е дошло даром, то е извоювано, за него са пролели кръвта си поколения българи, ръководени единствено от любов към род и родина. Трети март символизира осъществяването на националните идеали чрез общата воля за свобода и обединение на българския народ.
Нека с чувство на национална гордост на този ден преклоним глава и почетем паметта на героите – онези синове на България, дали живота си за нея, на всички руски, украински, белоруски, румънски, финландски, полски, литовски, латвийски, естонски воини, загинали за Освобождението на Отечеството ни! Нека не забравяме славната история на нашия народ, градейки достойното бъдеще на съвременна европейска България! Нека бъдем отговорни в думите и делата си, осъзнавайки, че свободата е ценност, за която трябва да полагаме ежедневни усилия!
Носете винаги в сърцата си обичта към региона и страната ни и предавайте на идните поколения традициите и силата на българския дух!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


ИНЖ. МОМЧИЛ КАРАИВАНОВ
Вр. и. д. Областен управител