Фото и Филм конкурс „Родопите – Уловени мигове“

28 Април 2017, 534 прочита

През април тази година отново стартира Фото и Филм конкурс „Родопите – Уловени мигове“, организиран от сдружението “Родопи без граници”.
Конкурсът се организира за втора година като инициатива за международно популяризиране на региона, представяйки природата, историята, културното наследство и духа на Родопите. Приемането на снимки и видео клипове ще продължи до 15 октомври, а кандидатстването е изцяло по интернет на сайта на конкурса www.rhodopecontest.org
Целта на конкурса е да се популяризират Родопите като интересна туристическа дестинация, през погледа на хората, които я посещават и живеят в нея.
При първото издание на конкурса през 2015 г. се включиха над 100 фотографи и любители от България, Швейцария, САЩ и Великобритания. Това оформи една богата палитра от визия и креативност в предоставените снимки и късометражни филми. Регламентът на фото и видео конкурса включва три тематични направления: Пейзажи и диви видове; Обичаи, традиции и занаяти; Забавни мигове от ваканции в Родопите.
Наред с критериите за оригиналност, творчество и съдържание на творбите, фотографиите и късометражните филми ще бъдат оценени и за въздействащо послание за опазване на околната среда, традиции и занаяти. Журито, което ще оценява ще бъде съставено от представители на НПО сектора, местната администрация, областна администрация, бизнес и професионалисти. Ще се допускат снимки от Родопите, направени през последните 5 години. Фотографиите и видео филмите ще се състезават в две различни категории – снимки и късометражни филми (клипчета).
Очаква се участниците през второто издание да се удвоят и най-вече изпращането на интересни филмчета с креативни послания. Надпреварата за късометражен филм ще бъде възнаградена със смартфон, осигурен от един от новите спонсори на конкурса.
Конкурсът се провежда в партньорство с Областната администрация и Община Смолян.
Традиционните ни спонсори са „Пампорово и Мечи Чал”, „Мироне ски”, „БТС – Смолян”.