Тържествено връчиха дипломите на абсолвентите от Випуск 2016 на ВСУ „Черноризец Храбър”

07 Май 2017, 203 прочита

Тържествено връчиха дипломите на абсолвентите от Випуск 2016 на ВСУ „Черноризец Храбър”. Събитието уважиха евродепутатът г-н Владимир Уручев, народните представители д-р Даниела Дариткова, г-жа Дора Янкова, г-н Хайри Садъков, вр.и.д. областен управител инж.Момчил Караиванов, вицепрезидентът на университета г-н Яни Янев, кметове и заместник-кметове от региона, директори и служители на държавни институции и ведомства, граждани.
Събитието беше открито с народна музика, танци и песни в изпълнение на местни таланти. Поздравителни слова отправиха всички официални гости от сцената на аула „България” в сградата на висшето учебно заведение.
Д-р Анелия Пържанова – директор на филиала в Смолян, приветства гостите. Тя пожела на абсолвентите успешна реализация, да носят винаги духа на знанието и да оползотворят наученото в университета. „Да инвестираш в човека, да обучаваш и да получаваш удовлетворение, да градиш мостове и характери си остава запазената марка на филиала в Смолян. Нека професионализмът и почтеното поведение съпътстват вашата бъдеща професионална реализация. Във всичко добро, с което се захванете, може да разчитате отново на нашата подкрепа.”
Вицепрезидентът г-н Яни Янев изказа благодарности, от свое име, от името на президента на ВСУ „Черноризец Храбър” проф. д.ик.н. Анна Недялкова и целия академичен съвет, към ръководството и преподавателите в местния филиал, към представителите на местната и държавната власт в региона, благодарение, на които университетът изпълнява успешно своята образователна мисия в Смолян. Пожела успех на абсолвентите от Випуск 2016.
Инж.Момчил Караиванов се обърна към абсолвентите с думите: „Българите имаме огромната чест, огромната привилегия да не се налага да търсим упование в измислени герои. Всеки един, когато разрови пепелта на бащиното огнище, там може да намери упованието да продължи да работи за своя род и своята родина.” В заключение вр.и.д. областен управител пожела успех и попътен вятър.
Евродепутатът Владимир Уручев и вр.и.д.инж.Момчил Караиванов връчиха тържествено дипломите на отличниците от Випуск 2016.

Изтегли СНИМКИ>